Nederlands English Portuguese
Verkeer en Rij Tips Curacao
Verkeer tips Curacao

Wanneer u in Curaçao bent willen wij uw vakantie en rij-ervaring zo aangenaam mogelijk maken. Alle huurauto's van Alamo worden voor uw veilighedi en comfort, onderhouden volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Het verkeer van Curaçao kent gelukkig weinig files en opstoppingen, maar u kunt tijdens de spits-uren wel enige opstoppingen mee maken. Waarschijnlijk zeer gering in vergelijking met wat u gewend bent.

Zoals internationale verkeers normen dat aangeven, rijdt het verkeer op Curaçao aan de rechter weghelft. Op Curacao heeft over het algemeen heeft het verkeer van rechts voorrang, tenzij anders wordt aangegeven door internationaal geldende verkeersborden. Voorrangs regels bij de rotondes kunnen verschillen per rotonde. Let daarom vooral op de verkeersboordenbij de rontondes.

Verkeersborden op Curaçao, zijn over het algemeen, vergelijkbaar met verkeersborden in Europa en de VS. Hou er rekening mee is dat onze wegen erg glad kunnen worden als het regent. Het is daarom belangrijk om langzamer te rijden als het regent, ook al het gaat het om zeer lichte regend. U zal ongetwijfeld merken dat alle lokale automobilisten meteen langzamer rijden bij de eerste druppels regen. Als u het boververmelde in gedachte houdt zal uw rij-ervaring op Curaçao veilige en aangename zijn. Mocht u nog meer vragen hebben over het verkeer op Curaçao aarzel dan niet om het onze rental agents te vragen bij het ophalen van uw huurauto.

Mocht u bij een ongeluk betrokken zijn, dan moet Curaçao Road Services gebeld worden, op het nummer 199. Zij zullen een verslag van het ongeval opstellen en dit aan alle partijen overhandigen. Zonder dit verslag zal de schade aan uw auto en die van derden, niet gedekt worden. U bent dan volledig verantwoordelijk voor alle geleden schade.

Voor uw veiligheid en gemak hebben al onze huurauto’s 24 uur per dag toegang tot Wegenwacht Curacao, indien dat nodig mocht zijn kunnen ze op het nummer 9247 worden bereikt.

Tot slot, op Curaçao staan de diesel pompen soms naast de benzine pompen. Als gevolg hiervan, kan het gebeurendat soms de huurder per ongeluk diesel kan tanken in de huurauto, in plaats van ongelood benzine. Ga voor het tanken even of u inderdaad de correcte brandstof gaat tanken. Bij de meeste pomp stations is ongelood benzine gekenmerkt met een gele handvat.